مونترال کانادا شهری که باید دید
کانادا از پنهاور ترین کشور های دنیا است اما شهر های مهم از نظر گردشگران در آن شاید به تعداد انگشت های دست باشد. مونترال کانادا بی تردید یکی از آن شهر ها است که هیچ گردشگری نمی تواند آن را نادیده بگیرد. این شهر اگر چه به دلیل آب و هوایی ویژه ای که دارد فقط در نیمه اول سال قابل بازدید است اما همچنان در ردیف دیدنی ترین شهر های کانادا به شمار می رود. مونترال کانادا به واقع شهری است که باید دید.
مونترال کانادا سومین شهر بزرگ کانادا و بزرگ ترین شهر استان کِبِک در دل جزیرهای به همین نام یعنی مونترال جای گرفته است. اگر چه شهر کبک به عنوان مرکز استان کبک باید پرآوازه تر از مونترال باشد اما به واقع چنین نیست.
برای گردشگرانی که از سراسر دنیا به این شهر سفر می کنند چه به صورت انفرادی چه در قالب تور کانادا منابع مختلفی وجود دارد که می توانند از داده های آن استفاده کنند.
تریپ ادوایزر شاید نخستین سایتی باشد که نظرات بسیاری راجع به این شهر توسط کاربران قبلی در آن درج شده است. ریشهی نام شهر مونترال کانادا از قلهی سه شاخهی کوه مونت-رویال گرفته شده.
هر چند نخستین گروه اروپایی در سال 1642 میلادی در این شهر سکونت گزیدند، اما در اصل حدود یک سده پیش از زمانی که فرانسویان ادعای مالکیت درهی سنت لورنس را اعلام دارند، پایشان به این نقطه باز شده بود.
با این که مونترال کنونی جلوه گاهی است از آمیزش زیبای فرهنگ ها و نژاد های گوناگون، اما هنوز به یادگار های فرانسوی خود می بالد و آن ها را با افتخار به نمایش می گذارد.
فرهنگ این شهر در حقیقت چون چهل تکهی رنگارنگی است که حتی با وجود اشغال شهر در سال 1760 میلادی به دست کشور بریتانیا، حس و حال فرانسوی اش از همه پر رنگ تر و غالب تر می نماید.
بیش از هر نشانی، میراث مذهب کاتولیک رومی به یادگار از نخستین فرانسویان شهر، در کلیسای نوتردام، سنت ژوزف و کلیسای جامع شهر به نام ماری- ریِن- دو-موند به روشنی دیده می شود.
معماری نوی مونترال نیز پرآوازه است. این شهر که به خاطر ساخت و ساز های مدرناش به شایستگی جوایز ارزندهای کسب کرده، از سوی سازمان یونسکو عنوان ویژهی شهر طراحی را دریافت نموده است.
انرژی این شهر بی همتاست. چه هنگامی که در یکی از کافه های محلهی ایتالیای کوچک نشستهاید؛ همان کافه های محشر فرانسوی که در فضای آزاد و کنار خیابان ها گسترده اند و آرام آرام جرعهای از فنجان کاپوچینوی نابی می نوشید که در این محل به دست مشتری میدهند.
چه زمانی که در مجموعهی گستردهی کازینو مونترال سرگرم تماشای بازی ها هستید و چه وقتی که به دیدار و کاوش در بنا های تاریخی مونترال کهن رفته اید.
می توانید سر زندگی و هیجان مونترالی را زیر پوست خود حس کنید که بیشتر به زمین بازی پهناوری شبیه است. حال و هوای این جامعهی چند ملیتی پر نشاط در تمام وجوه زندگی روزمره احساس می شود.
از پخت و پز گوناگون و البته درجه یک اش، فستیوال جَز و عرصهی فعال موسیقی آن، تا فروشگاه های شیک و مُد روز و سرانجام صحنهی پر حاشیه هنر های مختلف اش، همه و همه گویای زندگی شهری پویای مونترال هستند.
شهر مونترال به چند ناحیه تقسیم می شود که هر کدام، بخشی زنده و منحصر به فردی از این شهر شگفت انگیز و گردشگر نواز را به نمایش می گذارد.
اگر از موزه های پر شمار این شهر بگوییم، از میان آن همه، از موزه هنر های زیبا که در محلهی مرکزی شهر جای دارد نباید غافل شد.
این ناحیه در گذشته، با نام مایل مربع طلایی شناخته می شد. علت این نام گذاری خانه های بزرگ و لوکسی بود که در این محوطه به دست کارخانه داران توانگر اسکاتلندی و انگلیسی که در شکل گیری حیات سیاسی و اجتماعی این شهر نقش مهمی داشتند، ساخته شد.
هم اکنون، این ناحیه برخی از تماشایی ترین آثار معماری مدرن را دربر می گیرد. پَلِس دِز اَرت یا کاخ هنر ها کانون فعالیت های فرهنگی این شهر است.
این بنیاد ارکستر سمفونی مونترال، ارکسترای متروپلیتن، موزیکی دُ مونترال، اپرای موتنرال و باله بزرگ مونترال را به همراه چندین گروه رقص و سازمان هنری پرآوازهی سیرک دُ سولِی (سیرک خورشید) زیر پوشش خود دارد.
افزون به این ها مونترال شاهد عرصهی پرشور موسیقی امروزی نیز هست. محله لاتین یا همان کارتیه لاتین پاتوق اهل ادبیات و مرکز گفتگو های داغ مربوط به تئاتر و ادبیات نمایشی است.
این شهر شادمان میزبان چندین و چند جشنوارهی سالانه هم هست؛ همچون فستیوال بینالمللی موسیقی جز، جشن های: فرانسویزبانان، محض خنده، فستیوال اوشه ئاگا، جشنوره پاپ مونترال و جشن بزرگ آتش بازی.
کهن ترین بخش این شهر وییو مونترال یا همان مونترال قدیمی است، جایی که حال و هوای اروپای قدیم بیش از هر جای دیگر شهر در آن حس می شود.
به ویژه محله سنت دنیس که یاد کرانهی سمت چپ شهر پاریس را در خاطر ها زنده می کند. عکس زیر گوشه ای از مونترال قدیمی را به نمایش می گذارد.
مونترال کانادا و مهترین دیدنی ها
بلوار سنت لوران، خیابان وست سنت کاترین و خیابان کِرِسِنت، مراکز پر آوازهی شبگردی و خوش گذرانی های شبانه هستند. برای کسانی که بیشتر دوستدار طبیعت و طبیعت گردی اند، مونترال به اندازهی کافی فضا های سبز زیبا دارد.
پارک دو مونترال بوستان بسیار زیبایی است که بر کوهستانی به همین نام جای گرفته و گذشته از چشم انداز های شگفت انگیزش، امکانات گوناگونی در اختیار تماشاگران قرار می دهد.
خیابان سنت کاترین و پیرامون اش مرکز خرید شهر است، ولی به هنگام زمستان، مونترالی ها راهی ویل سوته قِن (شهر زیرزمینی) می شوند.
این ناحیهی زیر زمینی بیش از 1600 فروشگاه و 30 سینما و چیزی در حدود 200 رستوران دارد، که مشتریان را از سوز و سرمای نفس گیر زمستان شهر در امان نگاه می دارد.
جالب است بدانید که زمستان های مونترال گاه از مسکو یا سنت پطرزبورگ هم سرد تر می شود. سخن پایانی این که مونترال برای هر سلیقه ای حرفی برای گفتن دارد.